Perjalanan ke jepun membawa kenangan yang berharga bagi anda. Jepun menyediakan suasana yang ramah untuk pelancong Islam dengan adanya persiapan ibadah

BAGAIMANA UNTUK MELANCONG KE JEPUN

BAGAIMANA UNTUK MELANCONG KE JEPUN

iklim dan cuaca

Perbezaan waktu di Malaysia dan Jepun hanya 1 jam. Terdapat 4 musim aiatu :

 1. musim bunga
 2. Musim panas
 3. Musim luruh
 4. musim sejuk
penerbangan

Mengambil bahasa lebih kurang 7 jam perjalanan dengan pesawat. Anda boleh menggunakan pesawat terus dari Kuala lumpur ( KLIA ) atau transit dil Kuala Lumpur sekiranya dari negeri lain di Malaysia. Anda boleh menggunakan pesawat seperti Malaysia Airlines ( MH ) Japan Airline ( JAL ) atau All Nippon airways ( ANA ) atau dengan pesawat tambang murah AIRASIA .

kemudahan awam

Di Jepun pengangkutan darat menggunakan Pas JR . Anda dapat menjimatkan kos tambang berbanding menggunakan teksi atau bas di sana untuk kegunaan dari satu tempat ke tempat yang lain. Pas JR boleh dibeli dari kami atau agent yang dilantik.

BUDAYA MASYARAKAT JEPUN

Jepun memiliki pelbagai budaya dan ragam secara tradisi lama turun temurun. Sikap hormat menghormati diantara satu sama lain. Negara matahari terbit yang berinovasi dan teknologi tinggi serta sentiasa mengikuti perkembangan fesyen anak-anak muda dan berinterargrasi dengan negara negara lain. keunikkan jepun akan memberi kejutan kepada anda dari segi budaya dan teknologi kerana mempunyai perduan antara budaya tradisional dan moden.

BUDAYA MASYARAKAT JEPUN

PANDUAN RINGKAS KE JEPUN

PANDUAN RINGKAS KE JEPUN

 1. ELEKTRIK Kuasa elektrik ialah 100 volts. Mengunakan 2- pin soket yang leper. Jangan lupa membawa adapter dan transformer.
 2. IKLIM ( tertakluk kepada penukaran semasa )
 3. PAKAIAN di nasihatkan membawa pakaian yang bersesuaian dengan musim .
 4. TELEFON BIMBIT hanya dari 3G talipon bimbit boleh di gunakan di jepun Nombor kecemasan : Polis 110 dan Ambulan / kebakaran : 119
 5. AIR MINUMAN Air paip di hotel selamat diminum
 6. PERBEZAAN MASA jepun hanya 1 jam kehadapan dari waktu tempatan malaysia .
 7. MATA WANG JEPUN matawang jepun dipangil YEN . Penukaran mata wang jepun mengikut harga semasa. wang malaysia agak susah digunakan di jepun dan ditukarkan . pastikan anda membawa wang tunai yang ditukar secukupnya.
 8. KAD KREDIT kebanyakn kad kredit boleh digunakan dan diterima di gedung membeli belah, restoran dan hotel hotel di jepun.
 9. MAKANAN HALAL . terdapat beberapa restoran menyediakan makanan halal di jepun.
 10. PUSAT IBADAT di jepun terdapat masjid masjid dan surau disediakn di beberapa pusat membeli belah dan juga di sekitar pusat bandar .
INFORMASI MENGENAI JEPUN

Bagaimana untuk merancang perjalanan ke JEPUN

Lawatan ke Jepun

Lawatan ke Jepun

Ingin mengetahui dimana restoran yang menyajikan makanan yang enak dan lezat di JEPUN

Muslim di Jepun

Muslim di Jepun